Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Brut Réserve

Champagne Olivier en Laëtitia Marteaux is een gerenommeerd merk in de Champagnestreek van Frankrijk, bekend om zijn mousserende wijnen. De geschiedenis van dit wijnhuis gaat terug tot Olivier Marteaux, kleinzoon van een wijnbouwer en kweker en zoon van een druiventeler. Olivier vestigde zich in 1998 op een deel van het familiebezit, waar hij druiventeler en producent werd. Samen met zijn vrouw Laëtitia creëerde hij in 2009 hun merk. Hun wijngaard beslaat meer dan 7,5 hectare, verspreid over vijf gemeenten ten westen van Château-Thierry, en het landgoed is gecertificeerd voor Hoge Milieuwaarde (HVE).

Hun Champagne-assortiment omvat de Olivier et Laetitia Marteaux Reserve Brut. Deze mousserende wijn, bekend om zijn complexiteit en traditionele stijl, heeft positieve aandacht gekregen, waarbij de Olivier et Laëtitia Marteaux Brut Millesime een score van 90/100 van critici ontving.

Een van hun opvallende aanbiedingen, de Olivier Marteaux Brut Reserve, wordt beschreven als een mousserende wijn met een lichtgele kleur en overvloedige bruis. Het heeft een fris en fruitig aroma met tonen van fruit en bessen, en een soepele smaak met fijne bubbels. Deze variëteit heeft veel gunstige beoordelingen ontvangen.

De geschiedenis van Domaine Marteaux, het landgoed achter deze champagnes, begon in 1950 met Oliviers grootvader, Marcel Marteaux. Door de jaren heen werd het wijnhuis doorgegeven aan Oliviers vader, Joël Marteaux, en uiteindelijk aan Olivier zelf, die de familietraditie van het produceren van hoogwaardige champagnes voortzet.

- Prijs per 6 flessen: 150

Alles kan gefactureerd worden op één sponsorende factuur.

Placeholder Picture

"l'esprit maison"  proeverij

Samengesteld uit 80% zwarte druiven (65% pinot meunier en 15% pinot noir),
en aangevuld met 20% chardonnay, het weerspiegelt de druivenrassen
van onze wijngaard. Het vertegenwoordigt op zichzelf onze mozaïek van percelen
en ons vakmanschap. De proportie van reserve wijnen (20 tot 30% afhankelijk
van het jaar), geeft het een stijl van grote consistentie.

Bestelformulier

Placeholder Picture