Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

Lions Club Zaventem National Airport-Erasmus

Voorwoord door onze Past Voorzitter Jean-Jacques Portier ter gelegenhied van het veertigjarig bestaan van de club.

Placeholder Picture
Ons Verhaal
Placeholder Picture

De Lions Club Zaventem, opgericht in 1964, heeft een sterke focus op het helpen van de jeugd, vooral diegenen in moeilijkheden. Dit begon met het oprichten van een centrum in Marokko voor fysiek gehandicapte kinderen.

Na het succes van dit centrum, richtte de club haar aandacht op het bouwen van een vakantiehuis genaamd "Le Fer à Cheval" voor sociaal achtergestelde kinderen in de Belgische Ardennen, bekroond met een prijs in 1983.

Daarna werd er een home in Evere gebouwd genaamd "Mijn Huis - Home Veldemans" voor mentaal gehandicapte jongeren. De club ondersteunde ook "Thuisbegeleiding", een organisatie die ouders van gehandicapte jongeren bijstaat.

Samen met de Lions Club "Bruxelles Cinquantenaire" hielpen ze "La Clé", een instelling voor doofstomme kinderen uit behoeftige gezinnen. Dit resulteerde in samenwerking met Franse Lions Clubs om ontvangstcentra voor doofstomme en blinde kinderen uit te rusten met aangepaste technologie.

De club steunt ook "La Passerelle", een tehuis voor kinderen en jongeren met een mentale handicap sinds 1976, en recentelijk hebben ze "Les Bolets" opgericht voor volwassenen met dezelfde handicap, bekroond met een prijs in 2008.

Dit alles werd mogelijk gemaakt door de toewijding van generaties Lions-leden en de steun van vrienden en sympathisanten. Een oprechte dank aan hen allen.

Jean-Jacques Portier
Past Voorzitter