Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

Samen tegen digitale uitsluiting

Samenwerking tussen Lions Club Zaventem en Digibanken bevordert digitale inclusie voor kwetsbare groepen

Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lions Club Zaventem versterkt Digibanken voor inclusieve digitale toegang

Digitale inclusie is essentieel voor gelijke kansen en participatie in de moderne samenleving. Ondanks dit belang blijft digitale uitsluiting een realiteit voor veel kwetsbare groepen, zoals blijkt uit de 'Barometer Digitale Inclusie' van de Koning Boudewijnstichting. Deze uitsluiting komt voort uit beperkte toegang tot technologie en gebrek aan digitale vaardigheden.
Om dit aan te pakken heeft de Vlaamse overheid Digibanken opgericht, laagdrempelige toegangspunten waar mensen ondersteuning kunnen krijgen bij het verbeteren van digitale vaardigheden en het verkrijgen van toegang tot technologie.
Lions Club Zaventem draagt bij aan dit initiatief door het bemannen van Digibanken en Koffie & Formulier momenten in de regio Machelen-Vilvoorde en Zaventem:

Placeholder Picture

Digibank Kassei
LDC Kassei
Vlierkensstraat 83A
1800 Vilvoorde
tel.: 02 253 33 37
e-mail: kassei@zorgvilvoorde.be
Openingsuren: Donderdag van 10 tot 12 uur (geen afspraak nodig).

Digibank / Koffie & Formulieren
Buurthuis Mozaïk

Olmenstraat 75
1930 Zaventem
tel.: 02 315 26 99
e-mail: mark.peeters@saamo.be
Openingsuren : 4de maandag van de maand.

Hier vind je een overzicht van de Digibanken voor regio Machelen-Vilvoorde en Zaventem.

Deze inspanningen vormen een begin van een bredere beweging om digitale inclusie te bevorderen. Samenwerking tussen overheden, maatschappelijke organisaties, bedrijven en de gemeenschap is cruciaal. Het doel is een inclusieve digitale samenleving te creëren waarin iedereen gelijke toegang heeft tot digitale kansen.
Meer informatie over digibanken en hoe men betrokken kan raken bij initiatieven tegen digitale uitsluiting is beschikbaar op digibanken.vlaanderen.be. Gezamenlijke inspanningen kunnen leiden tot een toekomst waarin digitale inclusie een realiteit is voor iedereen.

Welkom bij een Digibank in je buurt

Vind jouw Digibank
Placeholder Picture

Wat doet een Digibank?

Digibanken of Digipunten zijn locaties in Vlaanderen waar mensen terecht kunnen voor digitale vragen. 

Waarvoor kan je in een Digibank terecht?

Ken of ben jij iemand die digitaal niet zo vaardig is en die wat extra digitale hulp of opleiding kan gebruiken? Kom dan gerust eens naar een digibank in je buurt. Daar helpen ze je gratis weer op weg!

Wil jij ook meer kunnen online?

De Digibank-medewerkers bieden je oplossingen voor verschillende online problemen. Je krijgt er hulp bij al je digitale vragen.

Je leert het rustig aan, stap voor stap. In de Digibank helpen ze je gratis en met veel plezier. Zo zorgen ze ervoor dat je online veel meer kunt! Nieuwsgierig? Stap binnen in de digibank in je buurt.

Er zijn 54 Digibanken in Vlaanderen verspreid over Vlaanderen en Brussel. De dienstverlening verschilt per Digibank en locatie.