Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

La Clé: Een Thuis voor Dove Jongeren in Schaarbeek, Gestimuleerd door Lions Club Zaventem

Bruggen Bouwen tussen Werelden: Waar Stilte Spreekt en Zorg Verbindt

Placeholder Picture
Visie - Missie - Waarden
Placeholder Picture

"La Clé" is een opvangcentrum gelegen achter Place Dailly in de gemeente Schaarbeek, dat een familiale omgeving biedt aan dove kinderen en adolescenten.

Visie
"La Clé" streeft ernaar dynamisch en open te staan voor de buitenwereld. Het biedt jongeren tal van activiteiten die hen helpen integreren in zowel de horende wereld als in de dove gemeenschap.

Missie
Over het algemeen begeleidt het multidisciplinaire en gespecialiseerde team van "La Clé" elke jongere tijdens hun schoolcarrière, of ze nu speciaal onderwijs volgen of geïntegreerd zijn in het regulier onderwijs. Er wordt individuele ondersteuning geboden afhankelijk van de moeilijkheden van de jongere. De opvoeders werken nauw samen met de families, leraren en verschillende scholen, evenals met gespecialiseerde scholen van type 7 en integratiescholen voor het hoger secundair onderwijs.

Waarden
"La Clé" verwelkomt jongeren in een comfortabel, licht en aangenaam huis, dat is ontworpen om communicatie zo goed mogelijk te faciliteren.
Het heeft een capaciteit om 25 jonge jongens en meisjes te huisvesten, die onderwijs volgen. De instelling is het hele jaar door geopend, inclusief weekends, vakanties en feestdagen.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
De totale bijdrage aan "LA CLE" door de LIONS CLUB DE ZAVENTEM, wordt heden geschat op: 1.010.000 €.

Of een bijdrage van:
7,5% vanwege het LCIF,
92,5% vanwege de LC Club Zaventem 

Voor de bouw van het nieuwe huis heeft "La Clé" subsidies ontvangen van de COCOF en vooral steun van de LIONS CLUB DE ZAVENTEM N. A. ERASMUS, die bijna een miljioen euro heeft bijgedragen. In 2015 heeft de Lions Club van Zaventem opnieuw bijgedragen met meer dan 20.000 euro voor de inrichting van extra kamers. Bovendien ondersteunen wij dit opvangcentrum regelmatig met kleinere donaties.