Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

Hartverwarmende Hulp uit België Bereikt Oekraïne

Placeholder Picture

In de koude dagen van midden december 2023 heeft een opmerkelijke hulpmissie plaatsgevonden, waarbij meerdere leden van de Belgische Lions Clubs betrokken waren. Dankzij hun inspanningen zijn drie vrachtwagens vol hulpgoederen naar Oekraïne vervoerd, waarmee de harten van velen zijn verwarmd.

Inzameling van Essentiële Goederen
De ingezamelde materialen waren divers en van cruciaal belang. Zo konden ziekenhuisbedden, medisch materiaal, een optiekkabinet, winterkleding, voedselvoorraden (voor zowel mensen als dieren in een asiel), IT-apparatuur en televisies met succes worden ingezameld en verzonden.

Bestemmingen: Lviv, Kyiv, Kharkiv
De hulpgoederen bereikten drie belangrijke bestemmingen: Lviv, Kyiv en Kharkiv. Deze reis was allesbehalve eenvoudig, met onderbrekingen door luchtalarmen en verplichte verplaatsingen naar schuilkelders vanwege luchtaanvallen.

Speelgoed en Slaapzakken voor Kinderen
Een bijzondere oproep van de VZW Steun Oekraïne leidde tot de inzameling van vier pallets speelgoed en slaapzakken, bestemd voor kinderen uit scholen en weeshuizen. Ook zorgden enkele lokale scholen voor hartverwarmende kindertekeningen om de kinderen in Oekraïne een steuntje in de rug te geven tijdens Kerstmis.

Ontroerende Ontmoetingen
De interacties met de kinderen en leerkrachten in de Oekraïense scholen waren emotioneel en blijven nazinderen bij de vrijwilligers. Deze momenten benadrukken de menselijke impact van deze hulpactie.

Voortzetting van de Hulpinspanningen
Ondanks de reeds geleverde inspanningen, is er nog veel werk aan de winkel. Met een strenge winter voor de deur wordt de situatie in Oekraïne alleen maar nijpender. De inzamelingsacties gaan onverminderd door, en een nieuw groot project wordt binnenkort aangekondigd.

Blijf op de Hoogte
Voor meer informatie en foto's van deze missie, volg de link naar ons fotoalbum. Volg ons op Facebook of laat uw e-mailadres achter via het contactformulier voor updates over toekomstige projecten en andere mogelijkheden om bij te dragen.

Met warme groeten,
Uw reporter ter plaatse, Marcel Daniëls
International Director