Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

G-Sport bij Swimming Club Zaventem 

SCZ zet actief in op een sportieve en gezond zwembadsportbeleving voor alle sportievelingen. Dit vertaalt zich in de missie van SCZ

Placeholder Picture
Sportief - Gezond

Swimming Club Zaventem is een familiale club, waar ook plezier zijn plaats heeft, geleid en begeleid door gemotiveerde en getalenteerde vrijwilligers, en biedt in een kwaliteitsgericht kader zwemmen en zwembadsport aan voor jonge en oudere sportievelingen

Ook de G-sporter komt aan bod bij SCZ. SCZ wil iedereen met een beperking de kans geven om te sporten en bewegen zoals hij of zij dat wil. Met de G van Geïntegreerd als het kan, Gelijkwaardig, Grensverleggend en vooral: Groepsgevoel en Genieten zijn de drijfveren voor het G-aanbod bij SCZ.
In eerste instantie focust SCZ zich op de kinderen en jongeren van 6 tot 18jaar met een beperking. Momenteel komen de volgende doelgroepen aan bod:

  • Doven en slechthorenden
  • Personen met autismespectrumstoornissen
  • Personen met een fysieke beperking (zonder rolstoel)
  • Personen met een psychische kwetsbaarheid
  • Personen met een verstandelijke beperking
Placeholder Picture
Placeholder Picture

De sporter en zijn/haar mogelijkheden staat zijn centraal. G-sporters worden geïntegreerd in de gewone werking van SCZ indien de mogelijkheden van de G-sporter dit toelaat en indien dit ook voor de G-sporter leuk en ontspannend is. Bij de inclusieve G-sport werking wordt extra aandacht besteedt door de lesgevers dat de opdrachten zo goed mogelijk haalbaar zijn, de sporter de opdrachten kan uitvoeren op zijn/haar tempo en dat de sporter ook geïntegreerd is in de groep.
Indien niet aan deze criteria voldaan is, biedt SCZ een sportwerking op maat aan. Intensieve begeleiding, een aangepast programma op maat van de mogelijkheden, kleine groepen tot individuele begeleiding, met veel aandacht voor fun want sport is ook plezier, begeleid door ervaren en geschoolde lesgevers en dit in een veilige en vertrouwde omgeving voor de sporter en de begeleider. Ook ouders van G-sporters worden, net als alle andere ouders, betrokken bij de clubwerking en wordt er actief gewerkt aan een clubgevoel. Hun kind is ook lid van een sportclub!
Zo kan de sporter zijn/haar sportieve talenten maximaal ontplooien, ongeacht hun beperking. Want sporten is niet alleen leuk en (ont)spannend voor iédereen, het is ook gezond voor lichaam en geest. G-sport is dus eigenlijk gewoonweg sporten!