Placeholder Picture Lions Club Zaventem
National Airport-Erasmus

Xmas@Home: Een Hartverwarmende Actie van Lions Club Zaventem National Airport-Erasmus

"Samen stralen, samen delen: met Xmas@Home brengt Lions Club Zaventem kerstwarmte bij iedereen."

Placeholder Picture
Ons Verhaal

In de sfeervolle hoekjes van onze gemeenschap, waar kerstverlichting een warme gloed werpt op de gezichten van jong en oud, heeft Lions Club Zaventem al enkele jaren een speciale actie: "Xmas@Home". Deze actie is bedoeld om de warmte en vreugde van Kerstmis te brengen bij degenen die de feestdagen in een zorgcentrum moeten doorbrengen.

Placeholder Picture

Een Gemeenschap Die Samen Sterk Staat

Kerst is een tijd van samenzijn, delen en schenken. Helaas kan niet iedereen deze dagen met familie of vrienden vieren. Sommigen zijn, door ziekte, ouderdom of andere uitdagingen, aan een woonzorgcentrum gebonden. "Xmas@Home" is dan ook meer dan een actie; het is een beweging van mededogen en gemeenschapsgevoel.Wat Houdt "Xmas@Home" In?

De vrijwilligers van Lions Club Zaventem slaan de handen ineen om gepersonaliseerde kerstpakketten samen te stellen. Deze pakketten bevatten niet alleen traditionele lekkernijen en warme dranken, maar ook een kalender met tekeningen van de laureaten van de PeacePoster-wedstrijd, symboliserend vrede en vriendschap.

We voeren deze actie al vele jaren uit samen met heel wat andere Lions Clubs van Brussel en Brabant. Ons Lions District ontwerpt, drukt en verdeelt hiervoor 7500 kalenders in 2023.

Zelf bezoeken wij de WZC Trappeniers in Zaventem en Sint Jozef -Saint Joseph in Evere, en alle huizen van onze sociale werking.

De Impact van "Xmas@Home"

De reacties op de "Xmas@Home"-actie zijn overweldigend positief. Ontvangers van de pakketten ervaren een gevoel van verbondenheid en vreugde. Een oudere dame deelt haar gevoel: "Het was alsof de hele gemeenschap bij me in de kamer was", terwijl ze met liefde een jaarkalender vasthoudt.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Een Boodschap van Hoop en Verbondenheid

"Xmas@Home" draait niet alleen om het geven van cadeaus; het gaat om het verbinden van harten. In deze tijd, waarin we de geboorte van hoop en liefde vieren, herinnert deze actie ons eraan dat niemand met Kerstmis alleen hoeft te zijn. Dankzij de inspanningen van Lions Club Zaventem en de steun van de gemeenschap, blijft de kerstgedachte in ieder huis en in ieder hart levend.